Які ліки привезти з Тайланду

Тайські медичні традиції дуже багаті та перевірені часом. Тому українські туристи у пошуках недорогих та дієвих засобів не обходять увагою тайські аптеки. Сенс везти з Таїланду лікарські засоби, безумовно, є, але при цьому варто дослухатися рекомендацій тих, хто вже купував і використовував ці препарати. І, звичайно, правильним рішенням буде купити їх не на ринках, а в аптеці, де Ви отримаєте гарантовану якість та консультацію фармацевта.

У нашій статті ми перерахуємо ті традиційні засоби, які користуються заслуженою популярністю у туристів та шанувальників тайської медицини.

Тайські пластирі

Мабуть, це найбезперечніший вибір серед тайських лікарських засобів. Вибір лікувальних пластирів у Таїланді дуже широкий - Вам запропонують засоби від:

  • більше в суглобах;
  • спека та біль;
  • глибоких мозолів та натоптишів;
  • зморшок;
  • охолоджувальні та розігрівальні.

Всі ці склади реально працюють, необхідно лише переконатися в тому, що після наклеювання пластиру на шкірі не виникає небажаних реакцій: екзотичні компоненти засобів здатні викликати алергію. Ціна тайських пластирів коливається від 20 до 40 бат залежно від розміру та виробника.

Нюхальні олівці

На вигляд засіб нагадує тюбик з губною помадою: під кришечкою знаходиться твердий стик, що видає специфічний запах. Компоненти олівця можуть бути різними: є засоби від головного болю, нежиті, безсоння. За свідченнями тих, хто користувався нюхальними олівцями з Таїланду, вони допомагають швидко і надовго позбутися симптомів, що турбують.

Стоять такі олівці в межах 20 бат.

Бальзам "Літаючий Білий Кролик"

Легендарний засіб, який за лічені години знімає симптоми кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Баночка бальзаму стане Вам у нагоді як у поїздці (неприємності азіатської кухні всім відомі), так і після повернення на батьківщину. Засіб можна знайти практично в будь-якій тайській аптеці чи супермаркеті за ціною від 30 до 80 бат.

Бальзам від укусів комах

Густий зелений гель швидко полегшує біль і знімає запалення від укусів комарів та інших комах. Крім основного впливу, добре прибирає синці, набряки, гематоми і шишки. Продається в будь-якій аптеці, коштує близько 30 батів.

Шампунь та кондиціонер для волосся Jinda

Має унікальний склад інгредієнтів на основі тайських трав. Бореться з лупою грибковими захворюваннями шкіри голови, зупиняє випадання волосся і прискорює його зростання. Чудово підходить як для чоловіків, так і для жінок, перші результати застосування видно вже за кілька тижнів. Ціна шампуню в середньому 30 бат, кондиціонера – 40 бат.

Кокосова олія

Спектр застосування кокосової олії дуже широкий: її використовують як основу для косметичних засобів, для масажу, а також для харчування. Рекомендуємо звернути увагу на марку Tropicana.

Що ж стосується традиційних "тайських бальзамів", то серед бувалих туристів існує думка, що всі вони - просто "розлучення" довірливих покупців на гроші, а реальної користі від таких "ліків" ніякої. У будь-якому випадку не варто купувати тайські бальзами на ринках і з магазинчиками з сувенірами, а якщо Ви вирішили неодмінно привезти додому культовий продукт - вибирайте упаковки із зображенням короля: принаймні, менше ризику отримати відверту підробку. Та й відгуки саме цієї серії бальзамів серед російських туристів непогані.

На закінчення нагадаємо: обираючи, які ліки привезти з Таїланду, не забувайте про те, що серйозні проблеми зі здоров'ям вирішуються в кабінеті лікаря, а не рекомендаціями продавців і тих, кому "цей засіб колись чудово допоміг". Бережіть своє здоров'я!