ТОП-5 основних правил догляду за зубами

Іти з посмішкою по життю мріє кожен. Бажано, щоб вона була гарною, голлівудським зіркам на заздрість. Усього потрібно – доглядати за зубами та порожниною рота. У цій статті ми пропонуємо Вам ТОП-5 основних правил догляду.

Пристрої для чищення мови

Щоб мова не стала ворогом і до карієсу не довів, за нею треба доглядати. Топ правил особистої гігієни – це наша пам'ятка – включає догляд за язиком. Процедура захистить зуби та порожнину рота від хвороботворних мікробів, загострить смакові відчуття, позбавить неприємних запахів.

Для очищення язика прості зубні щітки малоефективні. Тут потрібні спеціальні гігієнічні конструкції. Існують три основні види таких пристроїв:

  • Скребки. Є плоскі пластинки з пластмаси з наконечниками у формі лопаток, покритих щетинками. Міняти кожні півроку.

  • Іригатори. Відрізняються від скребка тим, що видають додатковий об'єм води для більш ретельного промивання язика.

  • Насадки. Зазвичай йдуть у комплекті із зубними електричними щітками. Насадки виготовлені із щільної гуми з пухирчастою поверхнею.

Боротися з бактеріями можна за допомогою спеціальних гелів. Вони делікатно впораються з нальотом, знезаразять ротову порожнину. Чистити мову потрібно регулярно, не менше двох разів на день.

Профілактика: береги зуби змолоду

Після появи у малюків перших зубів, потрібно активізувати догляд за станом їх «первістків» та слизової ротової порожнини. До трьох років особливий контроль не є обов'язковим. Досить звичайних процедур.

Надалі слід проводити профілактичні дії, у тому числі, пов'язані з чищенням мови, але в більш делікатному застосуванні. Після восьми років можуть застосовуватись скребки та інші дорослі методи очищення від бактерій.

Полоскання ротової порожнини

Ополіскувати зуби і порожнину рота можна двома способами: маслом і сольовим розчином. Як правило, після чищення зубів під яснами та в щілинах між зубами залишаються частинки їжі, які з апетитом доїдають шкідливі мікроорганізми та починають швидко множитися.

Масло діє, як найсильніший магніт, витягуючи бактерії з важкодоступних для зубної щітки місць. Якщо щодня обполіскувати рот маслянистим засобом, то ненависні мікроби зникнуть, а зуби засяють сліпучою білизною.

Рецепт успіху простий, хоч і вимагає терпіння: щоденне полоскання ротової порожнини маслом кокосу (1 ч. ложка) протягом 10-20 хвилин. Набираємо в рот ароматну субстанцію і перекочуємо, як горошину.

Полоскання сіллю

Коли олія з якихось причин не влаштовує, користуємося альтернативним варіантом. Робимо полоскання на основі морської солі, розчиненої у теплій воді. Луг, що міститься в суміші, уб'є мікроби, запобіжить захворювання зубів.

Для надання свіжості дихання, додамо в розчин пару крапель ефірної олії (м'яти, гвоздики). За порадою стоматологів, не користуємося спиртовмісними препаратами: вони запалюють ясна і підвищують чутливість зубів.

Правильно підібрана зубна паста

Хороша паста для зубів – запорука здорових ясен та відмінного настрою. Але які з великої кількості коштів найкорисніші? Згадайте: ціна не впливає на якість. А найкращий засіб для чищення для зубів – це те, що немає у складі хімічні інгредієнти. Усі зубні пасти умовно ділять на чотири категорії:

  1. Гігієнічна. Очищає, дезодорує.

  2. Лікувально-профілактична. Крім гігієни має лікувальну та профілактичну дію.

  3. Професійна. Використовується фахівцями для чищення зубів.

  4. Медична. Виконує лікувальну функцію, застосовується за призначенням лікаря, продається в аптеках.

У кожній категорії свої цілі та завдання. Вирішити їх у комплексі допоможуть тайські трав'яні пасти із натуральних органічних інгредієнтів. Вони не лише чистять, видаляють запах, відбілюють зуби, а й лікують. У категорії “Догляд за зубами ” представлений широкий вибір зубних паст та доглядових засобів за порожниною рота у дорослих та дітей.