Які олії привезти з Тайланду

Натуральні олії з Таїланду особливо популярні. Вони продаються на місцевих ринках за ціною від 50 батів за невеликий флакон. Якщо не хочете нарватися на підробку, краще купувати олії у спеціалізованому магазині чи аптеці, а не на вуличних лотках. Така продукція коштуватиме дорожче.

Ефірні олії

Тайськими ефірними маслами користуються масажним компонентом. Ви можете купити:

  • Мандаринове або апельсинове масло. Сприяють розслабленню та зняттю стресу,
  • Лавандова олія покращує сон і має загоювальну дію,
  • Бузова олія прибирає нервову напругу,
  • Олія розмарину бореться з проявами целюліту та розслаблює.

Також можна придбати евкаліптову витяжку, яка має охолодний та протизапальний ефект. Лимонна олія показана для жирної шкіри, вона допомагає і при застуді. М'ятну витяжку купують за сухості шкіри.

Також завжди є у продажу ананасова, персикова, мигдальна олія та витяжка іланг-іланг.

Кокосова олія

Запитуючи, які масла привезти з Тайланду, багато хто відповідає однозначно: звичайно ж, кокосове! Це масло - справжній мастхев, без якого не повертається додому жоден турист. Незважаючи на багатство вибору, є безліч підробок цієї продукції.

Кокосове масло використовують для волосся та шкіри, іноді вживають усередину. На флаконах завжди написано особливості застосування.

Для покупки якісної олії кокосу варто дотримуватися правил. Продукцію не рекомендується купувати на ринках та пляжах. Як правило, це низькоякісні продукти, де використовують штучні добавки. Краще зупинити вибір на маслі першого віджиму, де є позначка «Virgin». Такий продукт можна застосовувати в косметичних та кулінарних цілях.

Натуральну олію кокоса називають батер. Його температура плавлення починається від +25 градусів. Якщо масло зберігається в прохолодному приміщенні, воно не може бути в рідкому стані.

Масажні олії

В аптеках Boots продається найбільш якісні лікувальні олії для масажу. Вони сприяють схуднення, м'язовому розслабленню та ліквідації целюліту. Деякі різновиди продукції добре зволожують шкіру, насичують її вітамінами або прогрівають верхній шар епідермісу.

Найпопулярнішими маслами для масажу є:

  • Олія ши та мигдальне масло. Користь цієї продукції не викликає сумнівів. Використовується при розтяжках та антицелюлітному масажі,
  • Арахісову та авокадову олії варто придбати при сухій шкірі. Витяжки відновлюють шкіру після переохолодження та опіків,
  • Оливкова олія застосовується при варикозі. Воно покращує потік крові і допомагає прибрати судинні «зірочки»,
  • Витяжка макадамії має виражений ліфтинговий ефект.

Масажні тайські олії мають ефірні компоненти. Завдяки такому міксу, після масажу у людини покращується настрій, сон стає міцнішим і спокійнішим.

На місцевих ринках Таїланду продаються масла у флаконах з роликом. Як правило, йдеться про суміш деяких трав і ефірних масел. Таким засобом можна користуватись при респіраторному захворюванні.

Скраби

Окрім олій, у Таїланді варто придбати знамениті скраби для тіла. Їх також реалізують в аптеках та косметичних магазинах. Скраби можна вибирати. ґрунтуючись на власних уподобаннях.

Тайські скраби бувають трав'яними та соляними. Призначення їх незмінне. Соляні вважаються найефективнішими, але їхня вага досить велика. Це потрібно враховувати під час перевезення додому. Трав'яні скраби продаються у паперових пакетах. Вони мають зовсім невелику вагу, але за ефективністю поступаються соляним.