Як вибрати засіб для зняття макіяжу

Макіяж давно увійшов у життя кожної представниці прекрасної статі. Завдяки йому вони почуваються привабливими. Щоденне використання косметики неможливе без правильного очищення шкіри обличчя. Це значний етап доглядових процедур. Кошти для зняття макіяжу пропонують усі виробники косметики, асортимент вражає. Цілі — не тільки очищення, а й безпечний догляд, приведення в тонус, пом'якшення, протизапальну дію, захист від зовнішніх впливів.

У продажу — препарати у вигляді крему, рідини, олій. Вибір заснований на перевагах, тип епідермісу, інших нюансах. Як користуватися засобом для зняття макіяжу та що купити?

Гідрофільна олія для демакіяжу

Це не окремий різновид, а умовно прийнята назва. У складових буває масло (мінеральне або натуральне рослинне), а також може бути комплекс масел. При з'єднанні з рідиною масляна основа стає легкою емульсією, що видаляє залишки косметики, себуму. Без праці видаляється, немає жирної плівки, відчуття стягнутої шкіри.

Немає робити вибір — чиста шкіра чи зволожена. На відміну від значної кількості інших засобів, що застосовуються при вмиванні водою, гідрофільна олія:

  • відчутно чистить пори;

  • не забезпечує відчуття сухості;

  • забезпечує зволоженість шкіри.

У цьому позитивний момент використання, на такій же підставі такі олії радять для сухої шкіри. Ще один позитивний момент: не доведеться особливо намагатися — потрібно трохи помасувати шкірний покрив хвилину, щоб стерти навіть водостійкі тіні.

Молочко для демакіяжу

Такі кошти — варіант для щоденних очисних процедур. Їх використовують вранці та ввечері. Власницям сухої або чутливої шкіри варто використовувати молочко з оліями у складі для пом'якшення та заспокоєння. Для комбінованої та жирної шкіри молочко теж підійде: воно глибоко очистить та вирівняє тон. Молочко для демакіяжу найефективніше саме при очищенні шкіри від залишків косметики. Але це старт очисних процедур, використовуйте молочко з іншими складами для вмивання.

Міцелярна вода для демакіяжу

Назву цей продукт отримав від назви частки, що входить до складу — міцели. Вона складається з ефірів жирних кислот, тому дієво видаляє макіяж. Використання цього засобу для видалення косметики та надлишків шкірного жиру набагато безпечніше, ніж звичайне вмивання з гелем: у складі немає лугів та ПАРів, що порушують природний ліпідний та водний баланс шкірного покриву.

На ринку косметичних засобів представлено чимало різновидів міцеллярок для різних типів шкіри. Як вибрати варіант? З типу епідермісу. Власницям жирної шкіри буває мало дії міцелярної води, що очищає, тому після демакіяжу актуальний допоміжний очисний етап.

Значна перевага міцеллярок — використання для демакіяжу очей. Вони протестовані дерматологами і викликають роздратування, сльозоточення, інші алергічні реакції. Власницям чутливої шкіри навколо очей ці засоби підходять ідеально.

Бальзам для демакіяжу

Відмінний варіант для тих, хто любить очищати шкіру «до скрипу», щоб не обійтися без додаткових складів — міцелярної води, олії, ватних дисків. Намилила та змила. Бальзам — мазь, що при контакті зі шкірою перетворюється на масло, емульсію чи молочко. Його можна прибрати вологим теплим рушником, змити водою з пінкою.

Багато бальзами не тільки прибирають макіяж, але і виступають базовим засобом очищення. Бальзам видаляє себум, залишки косметики, що доглядає. Іноді бальзами відлущують. Хороші дані засоби дбайливим очищенням, зволоженням сухої шкіри, не даруючи відчуття «випаленого обличчя», при цьому вони підходять для жирної шкіри.

Тим, хто хоче зробити правильний вибір засобу для зняття макіяжу, варто звернути увагу на асортименти магазину Tom Yam. Тут представлена натуральна косметика з Азії.