ЗОЛОТА КОСМЕТИКА АБО СЕКРЕТИ КЛЕОПАТРИ

Однією з найбільш спірних тем в косметичній середовищі є вживання косметики на основі золота. Багато людей скептично ставляться до позитивного впливу цього металу на організм, посилаючись збігом і цілком науковим спростуванням наведених доказів. Однак скептицизм також виправданий: золото лише недавно почало входити в середу косметології. Всі можливі аспекти і вплив на організм до кінця ще не вивчені, тому невіра у вплив золота на шкіру також можна пояснити. Проте, як тоді пояснити наявність жовтого металу в садівництві?

США і Японія з часів правління Горбачова застосовують біозолото в добривах і ліках для рослин. Виявивши цей цікавий факт, інші країни (Європа, Китай, Таїланд, Японія) почали вивчення в даній області, ввівши золото в косметологію і випробувавши його на людину. Дивно лише те, що їх теорія підтвердилася істориками.

Тисячоліття тому всім відома красуня Клеопатра щоночі лягала спати в масці на основі золота, найбагатші і чарівні особи королівської крові використовували пудри з золота і лікарські крему.

У той час як Європа асоціювала цей метал з владою і багатством, Схід успішно прогресував в косметологічної середовищі і навіть їжі. В індійській кухні, до речі, до цього дня присутній страви, що містять золото, що дійшло вже і до екзотичного харчування в Великобританії.

Основним аргументом опозиції є хімічний склад. Золото не розчиняється у воді, тому його вплив на людський організм піддається сумніву. Але якщо задуматися, роблячи пірсинг у вухах і не тільки, як правило, купується золота сережка, яка не буде травмувати ранку, і сприяє її загоєнню.

Вся суть в правильності покупки. Бувають недобросовісні продавці, продукт яких створений не з чистого матеріалу, а з домішкою хімічних добавок. Тоді дійсно, як не крути, а впливу на організм ніякого. Справжнє ж золото гіпоалергенні і допомагає шкірі на фізичному рівні зарядів електроструму.