ТОМ ЯМ - візитна картка Таїланду

Давайте поговоримо трохи про їжу? Точніше про кухню різних народностей світу.

Я думаю, всі зі мною погодяться, що майже у кожного народу є таке блюдо, яке чітко спливає в пам'яті при одній лише думці про цей народ.
Наприклад, такі асоціація: Росія - Борщ, Україна - Вареники, Італія - ​​Піца, Франція - всякі Тартари з жаб'ячими лапками ну і так далі.
Так ось, напевно кожен, хто хоч щось чув про Таїланді, звичайно ж, при одній лише думці про Таї відразу згадує знаменитий суп Том Ям.

У той час як ми, м'якотілі Європейці, їмо свої ніжні супчики, там, на іншому кінці Землі, суворі Тайці, хмикая і закочуючи очі від задоволення, поглинають істинно пекельну юшку!
І так, крім жартів, Том Ям - суп для простого смертного дійсно особливий.

Традиційний Том Ям, це вишукане поєднання перцю чилі, лимонної трави, імбиру, лайма, устричного соусу, а також деяких інших трав і спецій.
Смак у цієї страви досить таки екзотичний.
Якщо в якійсь тайської кафешці, а ля «для своїх», замовити без зайвих питань Том Ям ... Ну, що ж, швидше за все у непідготовленого їдця з'явиться цілком обгрунтоване запитання - як це ті тайці за сусідніми столиками мило розмовляючи наярює свої супи без особливого дискомфорту в області рота?
Так-так, як ви вже зрозуміли Том Ям в своєму оригінальному вигляді - штука досить гостра!
Але не турбуйтеся, Тайці примхи неженок європейців вже зрозуміли і охоче відгукуються на магічну фразу «No spicy», що означає - «не гострий».

І в результаті, отримане блюдо гарантовано підкорить ваше серце і шлунок, але, як то кажуть, «краще один раз спробувати, ніж сто разів почути», що ми вам і радимо!

Том Ям по домашньому.

Для приготування супу Том Ям Вам знадобиться: паста Lobo Tom Yum Paste, Набір сушених спецій для Том Яма (корінь імбиру, листя лайма, лемонграсс, перець чилі), печериці, креветки, курка або їх поєднання на Ваш вибір, кокосове молоко.

Спосіб приготування:
1.Помещаем пакет з пастою в миску і заливаємо окропом для того, щоб паста розігрілася.

2. Окремо наливаємо в каструлю 480 мл бульйону або просто води і доводимо до кипіння. Якщо Ви чутливі до гострої їжі, кількість води можна збільшити до 600 мл, але це кілька відбивається на загальних смакових відчуттях


3. В автентичному рецепті зелень додають в кінці приготування супу, але через те, що у нас зелень в сушеному вигляді, ми закладаємо її першої і даємо потомитися 5 хв.

У складі пакету є перець чилі. Радимо додати його в самому кінці, тому що паста сама досить гостра. Одного пакету з сушеної зеленню вистачить на кілька приготувань, в залежності від Вашого смаку.

  4.Через 5 хв додаємо в бульйон із зеленню пасту, даємо йому закипіти і по черзі вводимо залишилися компоненти. Це можуть бути гриби, креветки, курка і їх поєднання по Вашому смаку.

5.Через кілька хвилин Ваш суп готовий. Щоб пом'якшити його смак, Ви можете додати в нього кокосове молоко.

6.Отдельно варимо рис без солі і спецій і додаємо його по свій смак в тарілку з супом.

За смаком можна додати зелень - петрушку або киндзу.

Смачного!