СИНІЙ ЧАЙ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ВОЛОССЯ І ГАРНОГО ЗОРУ

Чайна церемонія недарма завжди користувалася успіхом. Саме цей напій завжди міг вгамувати спрагу і підняти настрій подорожньому або ж втомленому після роботи людині. Чорний чай стабілізує організм, зелений - відновлює обмін речовин, червоний чай працює на оснащення корисними властивостями внутрішніх органів, а ось синій чай корисний для всього організму в цілому.

Імена у нього досить різні. Хтось добродушно називає його синім, хтось - Анчан, можна почути назву кліторіїя трійчаста, або ж чай «метеликовий горошок». Саме ж рослина має вигляд вічнозеленої ліани, яка досягає висоти до 4 метрів.

Тайський народ полюбив квіти саме цієї рослини. Щоб досягти певного смаку і кольору, потрібно вчасно зібрати бутони, рано вранці, так як саме в цей час вони оснащені достатньою кількістю вологи та корисних речовин. Волога - одна з головних особливостей створення чаю, а тому висушують бутон не до кінця. Завершується процес народження синього чаю окисленням і заново просушкой.

Корисних властивостей в ньому, по істині, більш ніж достатньо. Синій чай покращує зір за рахунок впливу на судини очей. Очищення сприяє підвищенню гостроти зору. При глаукомі, катаракті, навіть при цукровому діабеті і хвороби Альцгеймера були помітні поліпшення при застосуванні синього чаю. Після його вживання організм насичується Кальцієм, тому збільшується ріст волосся і зменшується кількість сивини. Тут же можна не сказати про наявність вітамінів в складі чаю: С, Е, К, D, В1, В2, В12 і В13, в загальному весь набір, необхідний для організму. Синій чай сприяє схудненню, так як розщеплює жири. І, нарешті, потрібно уточнити, що клітор впливає на нервову систему, заспокоюючи її, і покращує загальну мозкову діяльність.

Чай з Анчана з льодом прекрасно втамує спрагу в спеку і в гарячому вигляді зігріє в мороз.

А екзотичний вид і колір внесе родзинку в дружнє чаювання.

Можна вживати самостійно або додавати для кольору і смаку в будь-який чай.

А ще синій чай - це натуральний харчовий барвник. Його можна використовувати у випічці, напоях і будь-яких стравах.

Спробуйте зробити оригінальний Синій коктейль і здивуєте гостей

рецепт

Заварюйте міцний зелений чай, за кольором, як чорнило. Охладаете.
У келихи кладете лід і видавлюєте сік з половинки лайма на кожен келих, додаєте 30 мл бакарді, трохи спрайту або содової, решта доливаєте синім чаєм і перемішують.

Коктейль готовий!