Лемонграс і все про нього

Лемонграс, відомий також як лимонне сорго, цимбопогон, цитронелла, лимонна трава або челнобородніка, є невіддільною частиною Азіатської культури.

Лимонна трава росте практично у всіх тропічних регіонах Старого Світу (Південно-Східної Азії, Індії, Індонезії, Африці). Завдяки своїм властивостям, Лемонграс знайшов дуже широке застосування в побуті людини і на даний момент дуже складно уявити інше, більш «ходове» в Азії рослина!

Цимбопогон використовується в:

- Кулінарії, до того ж не тільки як приправа, без якої не обходиться практично не одне тайське, малазійське, індійське або китайське блюдо, але і як цілком самостійний компонент - стручки Лимонної трави додають в салати, супи, з ними готують м'ясо і рибу і т. д.

Крім того, особливий інтерес представляє собою чай з Лимонної трави, який часто радять гомеопати і прихильники нетрадиційної медицини.


- Завдяки своїм фумігантним властивостями, Лемонграс використовується в промисловості як найважливіший компонент в боротьбі з комахами і шкідниками.


- З давніх-давен використовується як сильне лікарський засіб. Недавніми дослідженнями було доведено, що Лемонграс має бактерицидні, протимікробними і антисептичними властивостями, допомагаючи загоювати рани, виліковувати ангіну, гайморити, синусити. Крім того, Лемонграс також використовується при: варикозах, м'язових болях, для гармонізації кровотоку, при метеоризмі, як заспокійливий засіб, грибках і т.д.


- Крім безпосереднього застосування в медицині, масла Лимонної трави використовуються при ароматерапії, масажі. Запах масел лемонграсу виробляє заспокійливий, релаксуючий ефект і сприяє стабілізації тиску.


- Відносно недавно масло Лимонної трави стало використовуватися в косметології як відмінний засіб по догляду за проблемною і жирною шкірою. Відмінно бореться з будь-якого роду висипаннями, забрудненнями і затурканість пір і т.д. На особливу увагу заслуговує шампунь на основі масел лемонграсу, зарекомендував себе як один із найдієвіших засобів в догляді за жирним волоссям.

Проте, Лемонграс має певний ряд протипоказань. В першу чергу, акуратніше з продуктами на основі Лимонної трави слід бути людям схильним до алергії, вагітним і дітям до 7 років.