АЛОЕ-ВІРА НА ВСЕ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

Думаю складно уявити собі більш відому лікувальну рослину, ніж Алое Віра, що в перекладі означає: «Алое» - з арабського «гіркий», а «Віра» - з латині «справжній». Своїй славі Алое Віра зобов'язана, крім географічної поширеності (різноманітні види Алое зустрічаються на всіх континентах крім Антарктиди), своїми лікувальними властивостями, які люди помітили, за підрахунками вчених, не менше 3500 років тому. Відомості про використання Алое Віра можна знайти навіть в Старому Завіті і Торі.

Загалом, Алое Віра ще древнім лікарям було відомо як вкрай корисна рослина, що підтверджується сьогоднішніми дослідженнями. Сік Алое Віра містить практично всі необхідні людині вітаміни, амінокислоти, мікро і макроелементи. Але що ще більш цікаво, так це те, що Алое може використовуватися, і не без позитивних результатів, навіть в не обробленому, сирому вигляді. Іноді прямо здається, що природа створила це чудове рослина спеціально для людини.

 Алое Віра можна використовувати в чистому вигляді і сама рослина досить невибагливо для вирощування в умовах квартири. Досить знайти освітлений підвіконня і раз в день поливати і рослина буде відчувати себе чудово. Проте, перш ніж купувати перше-ліпше рослина - упевніться, що йому є хоча б три роки - молоде Алое Віра менш корисно.

Звичайний сік Алое або у вигляді обробленого продукту може використовуватися при укусах комах, мікротравмах, опіках першого ступеня, сонячних опіках.
Завдяки антисептичним і антибактеріальним властивостям Алое Віра є відмінним компонентом для шампунів і гелів.
Крім зовнішнього застосування, сік Алое можна використовувати як проносний засіб при запорах, коліті, розслабляє і стабілізує роботу кишкового тракту при виразковій хворобі і перераховувати можна до нескінченності.

Продукти на основі Алое Віра практично не мають протипоказань і практично не дають алергічних реакцій.